Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Με μια κίνηση “ρουά ματ” ο δήμαρχος Κηφισιάς “λιάνισε” τον αντιδήμαρχο Εκάλης

Κεραυνός εν αιθρία στα δημοτικά πράγματα ήταν η απόφαση του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου να “καρατομήσει” με μια κίνηση τον έως τώρα στενό συνεργάτη του Δημήτρη Λιανό από το αξίωμα του αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Εκάλης, Πολιτικής Προστασίας και συντήρησης του στόλου των οχημάτων του Δήμου.

Αν και από το περιβάλλον του δημάρχου δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της αιφνιδιαστικής αυτής κίνησης-η οποία από πολλούς χαρακτηρίζεται ως
“ρουά ματ” στο ενδοδημοτικό παραταξιακό παιχνίδι, εν τούτους δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιδήμαρχος είχε αναπτύξει το τελευταίο διάστημα “αυτόνομο” βηματισμό και “συμμαχίες” που θα τον έφερναν σε ρόλο πρωταγωνιστή στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Στο ερώτημα αν ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος ενοχλήθηκε ή μάλλον φοβήθηκε το ενδεχόμενο καθόδου του Δημήτρη Λιανού ως υποψηφίου για τον δημαρχιακό θώκο στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όποτε κι αν γίνουν αυτές, οι συνομιλητές του ισχυρού άνδρα του Δήμου των Βορείων Προαστίων τηρούν σιγήν ιχθύος. Δεν επιβεβαιώνουν, αλλά και δεν διαψεύδουν.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Θωμάκος που “άλλαξε ρότα” και είναι αποφασισμένος να διοικήσει με πυγμή για το καλό του συνδυασμού του και πρωτίστως της Κηφισιάς, της Ερυθραίας και της Εκάλης, κάλεσε τον Δημήτρη Λιανό και ύστερα από ένα φραστικό επεισόδιο του ανακοίνωσε ότι τον παύει απο τα καθήκοντα του αντιδημάρχο. Και τα καθήκοντα αυτά, όπως περιγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, δεν είναι λίγα.

Ο έως τώρα αντιδήμαρχος δημοτικής ενότητας Εκάλης Δημήτριος Λιανός είχε περιβληθεί με τις εξής αρμοδιότητες:

α) Την ευθύνη και λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη Δημοτική ενότητα Εκάλης.

β)  Την  εποπτεία και ευθύνη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας.

γ) Την Εποπτεία και ευθύνη συντήρησης, αποκατάστασης βλαβών  κάθε είδους οχημάτων και κινητών μηχανημάτων του Δήμου.

δ) Την Εποπτεία  λειτουργίας της αποθήκης ανταλλακτικών και λοιπών υλικών των οχημάτων και κινητών μηχανημάτων του Δήμου.

ε) Την υπογραφή με εξουσιοδότηση του Δημάρχου των εκδοθέντων και υπογραφέντων από την αρμόδια Δημοτική Υπηρεσία που λειτουργεί στα όρια της Δημοτικής Ενότητας  Εκάλης, βεβαιώσεων περί μη οφειλής ΤΑΠ και οίκοθεν βεβαιωτικών  σημειωμάτων.

στ) Την υπογραφή με εξουσιοδότηση για την υπογραφή διοικητικών εγγράφων που αφορούν  Ληξιαρχικές πράξεις ,αντίγραφα & αποσπάσματα αυτών (Γέννησης, Βάπτισης, Γάμου, Διαζυγίου, Θανάτου, συμφώνου συμβίωσης και εκθέσεων) της Δ.Ε Εκάλης, καθώς και άδειες Πολιτικών Γάμων.

Μετά την απόφαση “καρατόμησης” αναμένονται με ενδιαφέρον οι αντιδράσεις του Δημήτρη Λιανού, αλλά και οι επόμενες κινήσεις από πλευράς του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου. Η εικόνα θα φανεί στα προσεχή δημοτικά συμβούλια, όπου αναμένονται να εκδηλωθούν τάσεις και να διαμορφωθούν τακτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: