Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Το κρασί παράγεται από ισπανικές ποικιλίες σταφυλιών και στη συνέχεια παίρνει το βαθύ ηλεκτρίκ χρώμα του

Υπάρχει κόκκινο κρασί, λευκό κρασί, ακόμα και ροζέ κρασί. Τώρα, όμως, χάρη σε έξι νεαρούς Ισπανούς επιχειρηματίες, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων και του AZTI Tecnalia (το τμήμα έρευνας τροφίμων της βασκικής κυβέρνησης),



το μπλε κρασί, που στοχεύει σε νεαρούς πότες, είναι έτοιμο να χτυπήσει τις ευρωπαϊκές αγορές.

Δημιουργήθηκε από τους Iñigo Alday, Imanol López, Jen Besga, Gorka Maiztegi, Aritz López, και Taig Mac Marthy στην περιοχή των Βάσκων της Ισπανίας. Το Gik, όπως ονομάζεται, το οποίο κατατάσσεται στην κατηγορία των δροσερών, γλυκών λευκών κρασιών, είναι κατασκευασμένο από ένα άγνωστο μείγμα λευκών και κόκκινων σταφυλιών που κατά κύριο λόγο προέρχονται από αμπελώνες στην La Rioja, στην Zaragoza, στην León (όλα βρίσκονται περίπου τρεις ώρες βόρεια της Μαδρίτης), και στην Castilla-La Mancha (περίπου δύο ώρες νότια της Μαδρίτης).

Το μείγμα αυτό περιέχει 11,5% αλκοόλ και η απόχρωση του είναι νέον μπλε λόγω της ανθοκυανίνης (μια χρωστική ουσία που βρίσκεται στο δέρμα των σταφυλιών) και της indigo (χρωστική ουσία που εξάγεται από το φυτό tinctoria Isatis). Σε αυτό επίσης προστίθεται και μια μη-θερμιδική γλυκαντική ουσία. Ένα μπουκάλι των 750ml έχει λιανική τιμή περίπου 10-11 δολάρια.

Μετά από δύο χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, το Gik λανσαρίστηκε το περασμένο έτος στην Ισπανία με την πώληση του να γίνεται αρχικά μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας. Αλλά μέσα στο επόμενο δίμηνο, το Gik επεκτάθηκε με λιανικές πωλήσεις στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία και τη Γερμανία. Και μετά από αυτό, οι ιδρυτές του προσβλέπουν στις Η.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: